با کلیک بر روی این قسمت، به خانه سارا شعر بروید about me

به سایت سارا شعر خوش آمدید

همه چیز درباره نوروز

.
 

 

نوروز سیاسی ایرانیان

همان طور که در نظام طبیعت و تغییر فصل ها شاهد گذر چهار فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان در طول یک سال و گردش یک دور کامل زمین به دور خورشید هستیم، در چرخه های اجتماعی و گردش کامل تحولات اجتماعی در تاریخ یک ملت و جامعه نیز شاهد گذر فصل ها و چرخه های مختلف اجتماعی هستیم و در طول این تحولات و روزهایی که متعلق به تاریخ یک ملت است هم روزهای عادی فصول مختلف را شاهد هستیم و هم روزهایی را در طول چند دهه گذشته شاهد بوده ایم که مانند نوروز و اول بهار، اول تابستان، وسط تابستان، اول پاییز، شب یلدا و... روزهایی بوده اند که تحولات عمده ای اتفاق افتاده و مطالبات اجتماعی و سیاسی مردم به شکل جدی تر و با قدرت بیشتری بروز یافته است.

بر این اساس، اگرچه روزهایی مانند دوم خرداد ۱۳۷۶ (پیروزی اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری) و روز سوم خرداد ۱۳۶۱ آزادی خرمشهر و یک فتح ملی برای ملت ایران را جزء نقاط عطف تحولات تاریخ ایران به شمار می آوریم، اما دیروز که روز انتخاب رئیس جمهور دهم بود به خاطر ویژگی های خاص آن "نوروز تحولات سیاسی ایرانیان" ارزیابی می شود زیرا برخلاف دوره های قبل که مردم در ساعات بعدازظهر به پای صندوق های رای می رفتند و حوزه های رای گیری در ساعات قبل از ظهر کم جمعیت بود، در روز ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ از ساعات اولیه صبح، مردم با نشاط خاصی و حضور کم نظیر خود جلوی صندوق های رای گیری صف کشیدند و صف طولانی رای دهندگان را در همه حوزه های رای گیری شاهد بودیم. این شور و هیجان و حضور پررنگ مردم، در عین آرامش و امیدی که به همراه داشت نه تنها در تهران و مناطق پرجمعیت و حوزه های پررفت و آمد مشاهده شد بلکه در شهرهای کوچک و روستا ها نیز رخداد مهمی را رقم زد.

کارشناسان بخشی از این حضور بزرگ و رفت و آمد مردم در ساعات قبل از ظهر جمعه و در خیابان ها، کوچه ها و حوزه های رای گیری را به خاطر گسترش امکانات ارتباط جمعی نظیر تلفن همراه، پیامک ها، رادیو، تلویزیون ها و... ارزیابی کرده اند که در این دوره از انتخابات نسبت به گذشته توسعه یافته و وجود میلیون ها تلفن همراه و صدها رسانه، روزنامه ، تلویزیون، رادیو، خبرگزاری و... به اطلاعات و آگاهی مردم افزوده است. مناظره های انتخاباتی نیز در این دوره متفاوت از سایر دوره ها بود و مردم را تشویق به حضور موثر در انتخابات کرد. در این دوره از انتخابات، برای اولین بار در ۲۸ سال گذشته است که یک رئیس جمهور بعد از چهار سال اول زمامداری خود، رقابت فشرده و بزرگی را در کنار سه رقیب دیگر مشاهده می کند که با رقابت های سیاسی در دوره های قبل متفاوت است. بسیاری از واجدین شرایط که در دوره های قبل یا در انتخابات شرکت نمی کردند و جزء تحریم کنندگان بودند یا در برخی انتخابات شرکت کرده بودند، در این دوره با عزم جدی رای خود را به صندوق ریختند و آرای خاموش در این دوره به آرای جدی و موثر تبدیل شد، حتی بسیاری از منتقدان و گروه های سیاسی که در انتخابات گذشته شرکت نمی کردند این بار پای صندوق ها حاضر شدند. گزارش های مستقل رسانه های خارجی از ترکیه و انگلستان، کشورهای اروپایی، آمریکا و سایر کشورها شاهد این مدعاست که مردم با شرکت خود اعلام کرده اند این بار احساس می کنیم باید شرکت کنیم و در سرنوشت سیاسی ایران مشارکت کنیم. تمام شدن تعرفه ها در ساعات وسط روز در برخی حوزه های رای گیری و شلوغی و ازدحام حوزه ها نشانه حضور پرشور و متفاوت مردم است. با وجود حضور گروه های سیاسی مخالف نظام در مقابل تعدادی از کنسول گری ها در برخی کشورها، ایرانیان خارج از کشور با تشکیل صف طولانی، حضور خود را در این انتخابات لازم و موثر ارزیابی کردند و معتقد بودند رای ندادن مشکلی را حل نمی کند و باید با حضور خود انتخاب بهتری را رقم بزنند.

بر این اساس، پس از ۲۸ سال و سه دوره ۸ ساله ریاست جمهوری این بار و در انتخابات دهم ریاست جمهوری، یک گردش کامل فصل های سیاسی در ایران را احساس می کنیم و این حضور متفاوت و بانشاط، با حضور اقشار مختلف مردم با دیدگاه های مختلف از حامیان نظام گرفته تا منتقدان سیاسی در داخل و خارج از کشور را می توان "نوروز سیاسی ایرانیان" نامید. امید است نتیجه این انتخابات فارغ از اینکه چه کسی رئیس جمهور دولت دهم شود، عزم ملی و مشارکت همگانی را برای توسعه اقتصاد ایران به همراه داشته باشد و پشتوانه دولت دهم باشد و همان طور که دیروز شاهد حضور گسترده دیدگاه های مختلف سیاسی بودیم در عرصه اقتصاد نیز شاهد مشارکت و سرمایه گذاری ایرانیان داخل و خارج از کشور برای بهبود جایگاه اقتصاد ایران و بهبود جایگاه سیاسی کشور در جهان باشیم و این نکته را اثبات کنیم که دموکراسی و مراجعه به رای مردم در امور سیاسی، بهتر از شیوه های دیگر برای ارائه مطالبات اجتماعی مردم است و هرگونه تغییر و تحول از طریق مکانیسم رای و مراجعه به خواست مردم موثرتر و قوی تر اتفاق می افتد.براین اساس پیش بینی می شود مشارکت مردم در این دوره از انتخابات به بالای ۸۰ درصد واجدین شرایط برسد که در این صورت در مقایسه با دوره های قبل بی نظیر خواهد بود.

روزنامه سرمایه ( www.sarmayeh.net )

 
 

 ـــــــــــــــــــــــــــــــ

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ